GRATIS Online cursus:
​Hoe maak je een groen schoolplein

Door: Suzanne van Ginneken, ontwerper van speelnatuur
Bekijk webinar

Online cursus: Hoe maak je een groen schoolplein


Een groen schoolplein is goed voor kinderen. Het draagt bij aan de creativiteit, cognitieve en sociale vaardigheden en gezondheid van kinderen. Toch bestaan er bij veel mensen ook bedenkingen. Want hoe ga je om met onderhoud, veiligheid en vandalisme? Hoe zorg je dat er voor iedereen iets te doen is, krijg je alle betrokkenen mee, en hoe kun je, ook met een kleiner budget, zelf aan de slag?  

Suzanne van Ginneken is ontwerper van speelnatuur en heeft jarenlange ervaring in de ontwikkeling van groene schoolpleinen. Haar missie is om van élk schoolplein een groen schoolplein te maken. Om haar brede kennis en ervaring op grótere schaal te kunnen delen, heeft ze een zesdelige online cursus ontwikkeld op basis waarvan scholen, gemeenten of betrokken ouders, laagdrempelig zélf aan de slag kunnen. De 1e sessie uit de reeks biedt ze ter kennismaking gratis aan. 

WAT LEER JE IN DEZE CURSUS?
Deze eerste online cursus biedt een algemene introductie in hetgeen je tegenkomt wanneer je aan de slag gaat met een groen schoolplein. Wat is het belang van een groen plein? Hoe start je en hoe ontwikkel je een visie op spelen? Hoe ziet het stappenplan eruit en wat kun je verwachten? Suzanne vertelt openhartig over succesverhalen, maar ook over gemaakte fouten en hoe het wél werkt. Er worden veel concrete voorbeelden gegeven van succesvolle speelomgevingen en elementen en je hebt de gelegenheid al je vragen direct in de chat te stellen.
"Leuk, inspiratievol en enthousiast.
Goed dat je zoveel praktische tips geeft."

VOOR WIE IS DE CURSUS BEDOELD?
Ouders, leerkrachten, directie, ambtenaren, ontwerpers, beleidsmakers, en iedereen die meer wil weten over natuurlijk spelen.

WANNEER?
Dit is de replay van de live webinar op 13 februari. Als je je inschrijft kan je direct kijken of later wanneer het jou uitkomt.

PRAKTISCHE INFORMATIE
  • De webinar duurt circa 45 minuten
  • Deelname aan deze eerste webinar is gratis. Bezoek mijn site voor informatie en inschrijven over de gehele reeks
  • Na inschrijving ontvang je een link om te kijken als het begint. Kijk in Chrome voor de beste ervaring.


Presentatie door:

Suzanne van Ginneken, de verwonderaar
"Mijn doel is dat kinderen zich verwonderen over de natuur. Als je die rode wangen en glimmende ogen ziet dan weet je waar je het voor doet. Ontdekken, spelen en ravotten en leren!"

W: suzannevanginneken.nl
Esuzanne@vginneken.nl

Volg de pagina Speelnatuur op Facebook voor toekomstige events, tips & inspiratie! 

Deel deze online workshop:
Powered by WebinarGeek